Uitgeswiped: Slow Daten is de nieuwe trend.

Steeds meer singles hebben het gehad met het vluchtige daten en swipen en gaan voor de echte connecties. De corona lockdowns versterken dit gevoel alleen nog maar meer. Een ontwikkeling waar wij als Magnolia natuurlijk volledig achter staan. Hiermee is een nieuwe term ontstaan ‘Slow daten’. Voor alle singles: laten we dit dé nieuwe trend maken.

Door social distancing tijdens corona, is het ontmoeten van potentiële liefdes niet gemakkelijk. Flirten in de kroeg kan immers niet. Alhoewel de dating apps op volle toeren draaien, kun je (en wil je waarschijnlijk) als single niet zo snel afspreken als dat we voor de pandemie deden. Hoe vervelend het ook is; er zitten ook positieve ontwikkelingen aan vast. Het belang van liefde wordt benadrukt – alleen op de bank zitten 24/7 is ook niet alles – én er is meer tijd om je matches te leren kennen. Slow dating waarbij tijd en moeite wordt geïnvesteerd om te ontdekken of potentiële liefdes wel echt potentie hebben, komt op.

Selectiever en dus: een hogere kans op succes.
Slow daten is kortgezegd het tegenovergestelde van speed daten. Waar je bij het laatste veel singles ontmoet in een korte tijd, draai je het bij slow daten om. In plaats van het swipen en liken van iedereen die ook maar enigszins aan jouw wensen voldoet, duik je nu dieper in de profielen voordat je het like-icoontje aanraakt. Je stelt je dus een stuk selectiever op en kijkt verder dan enkel de foto’s. Zo match je uiteindelijk enkel met anderen waarmee je ook echt wílt matchen. Geef maar toe; hoe vaak was het een match en denk je vervolgens ‘nah, toch maar niet’? We denken het antwoord wel te weten.

It’s a match
Woohoo! Je hebt een match met iemand die je echt interesseert. In plaats van vluchtige gesprekken om je vervolgens direct in het avontuur van een date IRL te storten, neem je ook meer tijd om te connecten. Ook door dit in een lager tempo aan te pakken, leer je iemand beter kennen. En dit geeft je alleen maar meer duidelijkheid over of het in het echt ook zal klikken. Duik de diepte in door te chatten, video-callen of zelfs even ‘ouderwets’ met iemand bellen voor je kiest om af te spreken.

Kortom: kwaliteit over kwantiteit. Waar de pandemie uiteindelijk toch niet allemaal goed voor is 😉 Ga jij het proberen?

Bronnen: VRT, Flair, FEM FEM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *