Waarom je iedere 7 jaar een grote verandering doormaakt.

Iedere zeven jaar trekt de planeet Uranus door je horoscoop. Dat zorgt voor revolutionaire veranderingen die zich op mentaal, emotioneel, seksueel of fysiek vlak kunnen voordoen. Wat betekent de aanwezigheid van deze zevende planeet in onze horoscoop?

De levenscyclus van zeven jaar
Radicale verandering, ontdekking, individualiteit en revolutie; dat is in de astrologie de betekenis van de planeet Uranus. Wanneer de zevende planeet in ons zonnestelsel onze horoscoop doorkruist – en dat gebeurt eens in de zeven jaar – kan dat zorgen voor ingrijpende gebeurtenissen in iemands (liefdes)leven.

Ondanks dat dit misschien wat heftig klinkt, zorgt de aanwezigheid van Uranus ook voor mogelijkheden. De veroorzaakte crisis biedt je namelijk de kans om te veranderen, te groeien en alles uit je (creatieve) potenties te halen, aldus auteur Larry Schwimmer. Hij schreef het boek What the Hell Is Going on in My Life?, over ingrijpende levensveranderingen die samenhangen met de astrologie.

Volgens hem is de cyclus van Uranus uniek. Dit zijn volgens Schwimmer de drie belangrijkste planetaire veranderingen die Uranus op verschillende leeftijden teweegbrengt:

#1: Op 21- en 63-jarige leeftijd
Wanneer je rond de 21 jaar bent verander je van adolescent in volwassene. Uranus – de planeet van revolutie en van opstand tegen de gevestigde orde – kan ervoor zorgen dat je je als new born volwassene gaat afzetten tegen wat jou in de afgelopen jaren verteld is. Het is het moment waarop we besluiten dat we ons niet langer door onze ouders of docenten laten vertellen wat waarheid is, maar we onze eigen doelen gaan nastreven.

De tweede cyclus doet zich rond je 63e voor. De aanwezigheid van Uranus zorgt ervoor dat je je bewust wordt van het ouderwordingsproces. Er komt een tijd van reflecteren op wie je bent, wat je doet met je leven en wat je in je leven hebt bereikt.

Voor mensen die tijdens hun leven altijd goed hebben kunnen luisteren naar hun eigen behoeften en verlangens is deze cyclus minder ingrijpend. Echter, wanneer je de afgelopen jaren niet of onvoldoende aandacht hebt besteed aan je eigen innerlijke verlangens kan dit moment zorgen voor een crisis. Het besef dat het leven eindig is en dat je de afgelopen jaren niet voldoende naar jezelf hebt geluisterd maakt zich van je meester.

#2: Op 28- en 56-jarige leeftijd
Rond onze 28ste verjaardag zijn we volledig aan ons volwassen leven begonnen. Daarmee komt ook het verantwoordelijkheidsgevoel voor de dingen die we tot dan toe gedaan en bereikt hebben in ons leven. We beseffen ten zeerste dat het gedrag van onze kindertijd, jeugd en jongvolwassenheid niet meer geschikt is voor de fase waarin we ons dan bevinden en besluiten een meer authentiek leven te gaan leiden.

Het behalen van serieuze doelen wordt belangrijk, een vaste relatie wordt verkozen boven losse dates en we switchen eventueel naar een ‘echte’ serieuze baan.

De tweede cyclus van deze Uranus-verandering, rond de 56 jaar, is een belangrijke. Rond deze leeftijd wordt er gereflecteerd op het leven. Zijn we tevreden met het leven dat we voor onszelf hebben gecreëerd? Dit is het moment waarop grote beslissingen worden genomen. Denk aan vervroegde uittreding op het werk of een opvallende carrièreswitch.

#3: Op 42- en 84-jarige leeftijd
Op de leeftijd van 42 jaar kan een midlife-crisis op de loer liggen. De eerste cyclus van Uranus zorgt ervoor dat we een urgent en kritisch gevoel van verandering en ontdekking ervaren. Deze behoefte kan leiden tot impulsieve en haastige beslissingen, zoals het beëindigen van een relatie, een radicale verandering van levensstijl of ondoordacht stoppen met je werk.

Dat komt doordat deze Uranus cyclus ons het gevoel geeft dat dit moment ‘de laatste kans’ is om dingen te bereiken in het leven. Dingen waarvan we denken dat die belangrijk zijn. Een positief gevolg van deze cyclus is dat het ons in een nieuwe richting kan duwen die, naarmate we ouder worden, beter past bij ons als persoon. Kijk echter uit voor overhaaste beslissingen.

Verandering doet groeien
Samengevat brengt de zevende planeet volwassenheid, leermomenten, groeimomenten én zorgt deze voor impact op deze belangrijke momenten. Sta je aan de vooravond van een Uranus cyclus, onthoud dan dit: verandering doet groeien. Een ingrijpende gebeurtenis klinkt misschien spannend of eng, maar brengt je uiteindelijk altijd verder en maakt je leven een stukje rijker.

Dit is een artikel van Happinez.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *