Love Story: ben je echt zo leuk als je er uitziet?

Hij had haar al eerder gespot en zijn interesse was gewekt. Tijdens een feest van zijn studentenvereniging in ’88 zag hij haar weer, dronk moed in en stapte op haar af. Zijn openingszin? “Ben je echt zo leuk als je er uitziet?” En dat was het begin van – een tot nu toe – 32 jarige relatie zonder al te grote struggles, inmiddels een zilveren huwelijk aangetikt, en drie zoons. Doe dat maar eens na.

Na die beruchte avond was het natuurlijk tijd voor een echte actie. Via een ansichtkaart (dit kunnen we ons nu bijna niet meer voorstellen ;)) nodigde Hans Drenth, Rolinka uit om samen naar de film te gaan, en maakte hij na afloop van de afspraak een cassettebandje met muziek van de artiest waar ze het over hadden gehad. Ook die belandde in haar brievenbus, samen met een jointje. Aan creativiteit en doorzettingsvermogen dus geen gebrek. Toch bleef het enigszins stil aan haar kant; toegeven aan de gevoelens wilde ze in eerste instantie niet. Ze vond het maar ingewikkeld en bovendien was Hans twee jaar jonger dan dat zij was. Pas toen zij een weekend in Parijs doorbracht viel het kwartje, ze voelde de liefde. Het echte daten ging van start en toen? Toen was het ‘aan’.

Tennisarm van de Maxicosi’s
Wanneer we Hans vragen naar de struggles die er zijn geweest in het huwelijk is het antwoord duidelijk: drie kinderen krijgen, waarvan een tweeling, en dat binnen twee jaar. Als je relatie dit overleeft, overleeft het alles. Zoals je je kunt voorstellen waren beiden de eerste jaren compleet gesloopt en was er weinig tijd voor elkaar. Alles stond in het teken van tijdsindeling voor de zorg en flexibiliteit – want met kinderen loopt het nooit zoals verwacht. On top of that bleven ze ook nog beiden werken. Standje survivalmode stond dus aan. Hans kreeg zelfs een tennisarm van het tillen van de Maxicosi’s. Maar ook uit deze hectische periode kwam een inzicht: door samen iets door- of mee te maken, kom je er pas echt achter wie diegene is. In plaats van een koffie-date of het bestuderen van een cv als werkgever, kun je dus beter iets actiefs gaan doen volgens Hans. Dan komt je innerlijk naar boven en heb je veel sneller door of het een match is.

Zijn ideaalprofiel
Geloof in daten en liefde waarin de wetenschap het voorwerk doet is daarom ook iets waar Hans in gelooft. Tijdens zijn carrière als marketeer heeft hij psychologische modellen vaak gebruikt om doelgroepen te snappen en beter te bedienen. Uiteraard heeft hij dit ook bestudeerd en toegepast voor zichzelf in combinatie met zijn vrouw. En als zij gebruik hadden gemaakt van het Magnolia algoritme, dan was de kans groot dat zij ook aan elkaar werden gematcht. Rolinka heeft namelijk absoluut het ideaalprofiel wat bij Hans past. Zij een denker en dromer, hij een absolute doener. Zij kan piekeren, hij ziet als ras optimist alleen maar de positieve zijde van de medaille. Beiden zijn gericht op kansen en mogelijkheden, sociaal, en dezelfde humor. Volgens Hans de perfecte mix van like-minded en opposites.

Terug naar de start
Samen lol maken. Dat was, is, en blijft hét geheim van de relatie tussen Hans en Rolinka. Met kinderen die inmiddels boven de 18 jaar zijn, kunnen beiden dan ook niet wachten tot ze het rijk weer voor zichzelf hebben. Na 32 jaar is full focus op elkaar nog steeds het grootste verlangen. Hoe vaak komt dat nou voor?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *