Love Story: Begrijp elkaars gebruiksaanwijzing.

Glinsterende ogen en een hart dat opslag sneller ging kloppen. Ralph van Hessen werd verliefd op Josje tijdens een vakantie met vrienden. Deze high school lovers vierden onlangs hun 40-jarige (!) jubileum. Wij vroegen Ralph naar dé succesfactoren voor een happily ever after. Want daar kan de nieuwe generatie nog wel wat van leren 😉

De key? Acceptatie.
100%. In de kern zit iedereen op een bepaalde manier in elkaar en dat verandert niet. Of zoals Ralph zegt: iedereen heeft een gebruiksaanwijzing en het kunnen en willen volgen hiervan is een must voor een lange relatie. Leer elkaar begrijpen – ook als je elkaar niet begrijpt –, leer om de aspecten die je minder leuk vindt aan elkaar minder zwaar te laten wegen, en blijf de eigenschappen die je zo leuk vindt aan de ander juist onderstrepen. Je zult elkaars innerlijk volledig hebben moeten uitgepluisd voordat je uit kunt spreken dat je voor altijd bij elkaar wilt blijven.

Voor Ralph was een vrouw die ondernemerschap begrijpt een voorwaarde. Al vanaf jongs af aan heeft zijn carrière een belangrijke focus. Als ondernemer in de kern groeide hij uit tot een van de meest succesvolle PR-mannen van Nederland door het opzetten van communicatiebureau Winkelman en van Hessen. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de Big Improvement Day; een jaarlijks groots event waar de top van de overheid en het bedrijfsleven samenkomen. Altijd bezig dus, en werk gerelateerde belletjes ’s avonds en in het weekend zijn geen uitzondering. Daarnaast hebben ze nog vier kinderen, die ook een steentje bijdragen aan een bepaalde hectiek binnen het gezin. Die verdeelde aandacht; die hoort bij Ralph’s handleiding en zonder Josje’s acceptatie hiervan hadden ze het nooit zo ver geschopt.

Vrijheid, maar niet té veel
Waar je in het begin van een relatie (bijna) alles samen wilt doen, wordt na verloop van tijd vrijheid steeds belangrijker. Continu op elkaar lip zitten, is niet wat je moet doen – en waarschijnlijk ook niet dat je wilt. Maar aandacht voor elkaar? Dát moet altijd blijven (zien we hier een rode draad in de Love Stories?). Geef elkaar de ruimte om eigen activiteiten te ondernemen, maar vergeet nooit om leuke dingen met elkaar te blijven doen, lol te maken, en oprecht te luisteren naar de ander. Én de afsluiter: vergeet elkaar nooit een kus te geven voor het slapen gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *