Love Story: Samen kiezen voor de liefde, elke dag opnieuw.

Dit keer een speciale love story. Namelijk die van Magnolia co-founder Joris Blijenberg! Net een break-up achter de rug na een vijfjaar durende relatie, middenin de economische crisis, en net je huis verkocht. Over omstandigheden gesproken waarin nieuwe liefde niet prioriteit nummer één is… En juist toen liep Joris tegen zijn huidige vrouw, Froukje, aan.

Liefde op het eerste gezicht
Bestaat dat? Als je het Joris vraagt absoluut. Tien jaar geleden stapte hij om negen uur ’s ochtends een Van der Valk hotel binnen voor een werkmeeting. Het eerste wat hij zag was een grote bos krullen. Het moment dat ze omkeek deed hem denken aan Daphne Dekkers in de videoclip van het liedje ‘De Waarheid’ en is een moment dat hij nooit zal vergeten – hij was op slag van de kaart. Over werk werd er tijdens de meeting niet veel gesproken. En die bos krullen en ogen? Die doen het nog steeds voor hem. Terwijl ze beiden niet zaten te trappelen om een relatie, bleek het lot iets anders in petto te hebben. Inmiddels is dat moment tien jaar geleden, zijn Joris en Froukje al zeven jaar getrouwd en zijn er twee kids en teckel Willem aan het gezin toegevoegd.

Sing like nobody is listening, dance like nobody is watching, live like it’s your last day on earth
Dit is Joris’ grootste lesson learned. In voorgaande relaties werd Joris zelf beïnvloed door zijn omgeving, in plaats van vast te houden aan zijn eigen normen en waarden. Je moet een huis kopen, een belangrijke baan bemachtigen, goed geld verdienen, er goed uitzien… Zo ‘hoort’ het misschien wel, maar dit is niet hoe hij is. In de kern kiest, handelt én onderneemt Joris uit intuïtie. Écht jezelf kunnen zijn in een relatie is een must. “Sing like nobody is listening, dance like nobody is watching, live like it’s your last day on earth” – ook als je samen bent.

Never take your love for granted
Pak daarnaast elke dag één momentje samen vast en kijk naar elkaar alsof je nog aan het begin van de relatie staat. Waar was je dankbaar voor vandaag? Dat is een vraag die zij elke dag aan elkaar stellen. Als het ware maak je zo iedere dag bewust de keuze voor de relatie en zorg je dat de liefde niet for granted wordt genomen. Klinkt allemaal als een continue roze wolk, maar ook bij Joris en Froukje zijn er natuurlijk ups-and-downs en is er af en toe bonje. Hoe kan het ook anders na tien jaar. Maar ook daar kun je een silver lining in vinden. In Joris’ optiek verandert een relatie – net als het menselijk lichaam – elke zeven jaar en komen dan de mijlpalen om de hoek kijken, de goede en de slechte. Dat Joris hier een punt heeft, bleek drie jaar geleden toen het stel een zware periode doormaakte. Op zo’n moment was het gemakkelijk om de handdoek in de ring te gooien, maar toch kozen zij ervoor om er dwars doorheen te gaan en te vechten. En dat was niet voor niets; niet alleen heeft de relatie het overleefd, maar voor hen betekende dit ook dat zij elkaar op het diepst mogelijke niveau hebben leren kennen. Kies dus elke zeven jaar – nee – elke dag, opnieuw voor elkaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *