Het verhaal achter Magnolia.

Ook achter Magnolia zit een perfect match: de founders van de liefdes app zijn ook een gouden team. Dat startte bij Joris en Sandra enkele jaren geleden. De klik die zij voelden bij hun eerste ontmoeting, leidde al tot meerdere succesvolle ondernemingen en samenwerkingen. Ondernemen op basis van betekenis en intuïtie. Daar draait het om en Magnolia trekt deze intentie naar een volgend level. De missie om met dit platform de liefde terug te brengen in relaties – en het liefste de hele samenleving – voelen ze vanuit hun diepste vezels. Hoe het idee tot stand kwam en hoe dit werd gerealiseerd, lees je hier.

The start of something beautiful
Overeenkomende waardes, handelen op basis van intuïtie, en werken en leven met dezelfde kern waarbij beiden niet veel geven om de standaard normen en ‘wat verwacht wordt’ en niet bang waren om knopen door te hakken, zorgde direct voor een klik. Die werd gevóeld. Maar ook de verschillen maken de match. Joris als visionair, Sandra als pragmaticus, Armand als steady baken. Dezelfde kern, aangevuld met natuurlijke versterkende eigenschappen dus.

Van recruitment naar Magnolia
Het wetenschappelijke algoritme van het liefdesplatform is niet zomaar ontstaan. Recruitment komt hier in de basis natuurlijk ook op neer. Dit maakte dat Sandra startte met het ontwikkelen van een algoritme om persoonlijkheden in kaart te brengen en te matchen voor haar recruitment bedrijf om zo de beste matches tussen werkgever en werknemer te kunnen maken. In 2014 was het algoritme werkend en wetenschappelijk gevalideerd en wilde zij hiermee de markt op. Joris pakte samen met haar de handschoen op om dit ruwe idee tot een werkend bedrijf te maken. Met een eerste samenwerking in 2015, zijn dit er anno 2020 maar liefst zeven.

Klaar om de liefde terug te brengen
Al kort daarna ontstond het idee om het algoritme – wat vele (!) succesvolle werkrelaties had doen ontstaan – om te bouwen en in te zetten voor de liefde en het singles zo makkelijker te maken om die duurzame relatie te vinden. Iets waar we in de kern (bijna) allemaal naar zoeken. Om dit een succes te maken was echter tijd nodig en de juiste samenwerkingen voor een spot on wetenschappelijke basis, design en techniek van de app. Midden in het opzetten van andere bedrijven, reisde het idee telkens mee. Tot eind 2018. Onder het genot van de Spaanse zon besloten ze dat het tijd was om de waardevolle missie werkelijkheid te gaan maken; liefde terugbrengen, in relaties én de maatschappij. De volledige datingmarkt moest op de schop. Joris belde een bevriende relatie, Armand, die net zijn bedrijven verkocht had en de drijvende kracht was achter enkele start-ups. Joris voelde dat zijn waarde nodig was in het bedrijf en Armand zei na enige terughoudendheid ‘Ja!’. Die terughoudendheid bleek niet in het idee te zitten, maar in het karakter van Armand. Niet zozeer op de voorgrond, niet meer hard rennen: vanuit overzicht en rust opbouwen.

Onder de radar startten ze met de ontwikkeling. Pas op het moment dat Magnolia aan alle kanten klopte en op alle vlakken écht fantastisch was, kon het de wereld in. Nadat de basis stond, trok Joris zijn stoute schoenen aan en benaderde hij appontwikkelaar Elastique. Want voor een Champions League product, moet het team ook uit champions bestaan. Dit bedrijf was direct enthousiast, sloot bij Magnolia aan als aandeelhouder en partner om de app te gaan ontwikkelen. Aan geloof in een uniek product was geen gebrek. Joris, Sandra en Armand ontfermden zich over het algoritme en Elastique ging aan de slag met de app. Na een jaar was het zo ver: Magnolia is er klaar voor. Klaar om de datingscene voor eens en altijd te veranderen. Klaar om de liefde terug te brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *