Succes in de liefde. Tips van Antje Monteiro.

Haar Love Story ken je al. Haar tips voor de liefde nog niet. Na veel ongelukkige relaties – om het nog zacht uit te drukken – is Antje Monteiro altijd blijven geloven in de liefde. Acht jaar geleden vond ze dit bij Dennis en de happily ever after zit er nog altijd in. Wat haar grootste lesson’s learned zijn in de liefde, lees je in dit artikel.

Eerst je eigen zuurstofmasker.
Antje’s eerste en veruit belangrijkste insight is dat je no matter what trouw moet blijven aan jezelf. Veel vrouwen zijn geneigd om naar de wensen en verlangens van hun partner toe te groeien. Dat heeft zij al meerdere malen gezien en jij vast ook. Een van je vriendinnen krijgt een relatie, en opeens zie je haar nooit meer. Van gedrag of kleding aanpassen om te voldoen aan zijn perfecte plaatje, naar volledig over je eigen rationele grenzen heengaan en veranderen in je persoonlijkheid. Schik je in voor je partner? Dan gaat het volgens Antje niet werken. “In het vliegtuig wordt ook van je verwacht dat je eerst je eigen zuurstofmasker opzet en daarna pas anderen helpt. In het leven en de liefde zou dat ook zo moeten. Zelfgeluk is de basis. Ook voor geluk in de liefde”. Heb je Antje’s boek ‘…EN DOOR’ in huis? Dan heb je hiervan het bewijs in handen. Hierin is namelijk een foto te zien waarop Antje zichzelf omarmt – toevallig ook het beeld wat bij dit artikel is gebruikt ;). Zelfliefde voor de persoon die zij vroeger was én nu is, staat absoluut op nummer één.

De perfecte overeenkomst én verschillen in de liefde.
Wanneer we het hebben over opposites attract, zit daar voor Antje absoluut een kern van waarheid in. Dennis en Antje zijn namelijk elkaars perfecte aanvulling. Druk en energiek, tegenover introvert. Zij is voor hem de reuring, hij voor haar een baken van rust. Maar volledig tegenovergesteld dat werkt niet. Overeenkomsten in waarden zijn evengoed van belang.

Voor Dennis en Antje is dit hun passie voor alles wat ze doen: passie in de liefde, voor vrienden, voor de kinderen, voor het leven, en zelfs vol passie ruzie maken. Daarin zijn ze hetzelfde. Net als in het ongeremde vertrouwen in elkaar.

Een laatste tip voor de singles?
Get back on the (dating) horse. Hoe langer je alleen bent, hoe moeilijker het wordt om iemand leuk te vinden. Je krijgt te veel tijd om na te denken, met een steeds selectievere houding als resultaat. Tot het moment dat het welbekende ‘eisenlijstje’ voor toekomstige liefdes tevoorschijn komt. Zo maak je het voor jezelf alleen maar moeilijker. Antje’s final piece of advice? Ga niet stilzitten, blijf daten, en hou dat lijstje achterwegen. Uiteindelijk is de vibe die je samen hebt wat zorgt dat de vonk overslaat. En daar kom je alleen achter als je elkaar ziet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *