Love Story: Antje Monteiro als eeuwige romanticus.

Dit keer wel een heel speciale Love Story. Namelijk die van musicalartieste, zangeres en presentatrice Antje Monteiro. Een bijzonder persoon met een even bijzonder verhaal. Het zal je vast niet zijn ontgaan dat zij onlangs haar levenservaringen heeft gebundeld in een boek met de passende titel ‘…EN DOOR’. Want dat is wat ze altijd heeft gedaan: doorgaan na iedere vervelende gebeurtenis die op haar pad kwam. Antje weigert dat omstandigheden haar ongelukkig maken. Zo ook in de liefde. Ondanks relaties waarbij ieder ander persoon de handdoek in de ring had gegooid, blijft Antje een eeuwige romanticus en kan ze zich geen leven zonder liefde voorstellen.

Een houding that paid off. Inmiddels staan er in haar relatie met Dennis al acht gelukkige jaren op de teller. Een leuke vent met goede energie, had ze hem altijd gevonden, maar iemand op wie ze verliefd zou worden? Dat kwam als een verrassing én pas jaren nadat de vonk bij hem stiekem al was overgeslagen. Maar liefst 8 jaar duurde het na de eerste ontmoeten voordat Antje en Dennis samen verder gingen. Gedurende de jaren heen kwamen ze constant in elkaars leven – soms terwijl Antje het niet eens doorhad. Zou het meant to be zijn geweest dat ze uiteindelijk elkaar vonden in de liefde?

Laten we beginnen bij het begin.
In 2004. Antje werd geboekt om te komen zingen tijdens een gala in het stadion van FC Utrecht, georganiseerd – je raadt het al – door Dennis. Hij had haar altijd al zoals hij zelf zegt ‘een lekker wijf’ gevonden en had aangegeven dat alle andere artiesten door collega’s betaald konden worden. Maar níet Antje; die wilde hij zelf spreken. Voor haar gold toen; een leuke man, een gesprek dat bijbleef, maar meer ook niet. Dennis besloot ook geen verdere toenadering te zoeken, want wat wil je als er een bekende musicalster voor je neus staat? Onze vraag wanneer we dit horen: had het ook 8 jaar geduurd als hij toen wel actie had ondernomen?

Drie jaar later kwamen ze weer voorbij in elkaars leven. Zonder elkaar te zien. Toen Antje’s zus onverwachts overleed was het een wens om de hele zaal te overladen met Franse tulpen, de lievelingsbloem van haar zus. Alhoewel het bepaald geen tulpentijd was in augustus, kreeg haar broer het via een connectie van de zaaleigenaar toch voor elkaar. En die connectie? Dat was wederom Dennis. Speciaal voor Antje had hij extra zijn best gedaan, maar ook hier bleef het bij.

Turning point
Tot vijf jaar later dan. Antje werd door dezelfde zaaleigenaar (van de begrafenis) geboekt om te komen zingen op zijn evenement. “Herinner je de Franse tulpen nog?” Natuurlijk deed ze dat. “Degene die dit heeft weten te regelen zit nu in de zaal”. Reden genoeg om op deze persoon af te stappen om hem te bedanken. Onwetend stelde ze zich voor de tweede keer voor. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat Dennis inmiddels van bloemen overgestapt was naar interieur en de kans om hem te bedanken bood zich hiermee aan. Antje’s dochter had namelijk net een nieuw appartement. Hier kon hij – als extra dank – mee aan de slag. Thank god gingen er vanaf dat moment niet zoveel jaren meer overheen voor ze elkaar weer zagen. Maar de vonk? Die bleef nog uit. Alhoewel ze toch een extra laagje lipgloss op deed wanneer ze hem zou zien. Had ze onbewust toch interesse?

Het contact bleef en Dennis ging ook in Antje’s nieuwe huis aan de slag. Op een van de dagen dat hij daar aan het werk was kwam ter sprake dat hij die avond uit zou gaan in Breukelen. Antje had geen plannen en gaf aan dat ze misschien ook wel langs zou komen. Gelukkig deed ze dat. Ze zag hem aan de bar staan met een biertje in zijn hand en haar verliefdheid sloeg in als een bom. En actie nam ze! Tot verbazing van Dennis flirtte ze met hem, dat mondde uit in hun eerste zoen. Vanaf dat moment is het stel ondertussen al acht jaar onafscheidelijk. En op de eerste Valentijnsdag samen? Toen werd Antje’s auto door Dennis overladen met 220 Franse tulpen. Een actie die voor haar nooit meer te toppen valt.

Ook benieuwd naar Antje’s tips op het gebied van liefde? Check dit artikel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *