Magnolia’s Principles of Finding Love #3: Foto & Profieltekst zijn je 1e indruk.

Ok, het is zover. Je hebt je aangemeld bij Magnolia. De unieke (en onderscheidende) vragenlijst ingevuld. Dus je bent klaar om je profiel aan te maken. Woehoe!

Wat goed is om te weten is dat dit jouw eerste indruk is. Dit is normaal de eerste blik die je wisselde in de kroeg vroeger. Dus hij is heel wezenlijk en tegelijkertijd hoef je hier niet alles te delen. Het allerbelangrijkste is dat deze indruk zo congruent mogelijk is met jou.

Eerst even over de foto’s, want beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Zorg voor 6-9 foto’s die erg goed weergeven hoe jij er nú uitziet. Niet 15 kilo lichter (of zwaarder), niet op je aller aller zomerbruinst, niet helemaal opgeleukt voor een feest etc. Gewoon jouw fijne jou. Gezicht goed zichtbaar, goed licht (liefst buiten), geen zonnebrillen of petten (tenzij je die élke dag draagt). Vraag ook hier weer even die eerlijke & aardige persoon in je leven of hij ‘jou’ er echt in ziet.

Het is een grote vorm van irritatie als bij de eerste date diegene zo anders is dan je had verwacht. Of erger nog, dat je (je) date je niet herkent. Mannen besteden over het algemeen wat minder aandacht aan hun eigen foto’s dan vrouwen. So ladies, staar je hier niet op blind. En mannen, vrouwen staren zich dus blind – dus zet jezelf goed op 🙂 En meer dan 1 foto please.

Ok, de foto heeft jouw eerste aandacht getrokken. Dan nu wat info inwinnen. Net als in de kroeg, via een vriend(in). “heb jij die Leukerd aan de overkant van de bar al eens eerder hier gezien..”. Dat is de profieltekst. Het geeft weer wie je bent en waar je naar op zoek bent. Je hele levensverhaal hoeft hier dus níet, ik herhaal niet, te staan.

Probeer uit de holle beschrijvingen van jezelf te blijven. Sportief, creatief, gezellig blablabla. Zegt niets, want voor de één is 2x per week fitness sportief en voor de ander is het De Ironman. Een creatief kan zijn dat je onwijs goed kan fröbelen of dat je altijd wel een oplossing weet voor uitdagingen in je leven. Dus beschrijf jezelf en wat je zoekt beeldend.

Ik zit het liefst op mijn veranda met een boek van Isabel Allende. Of, als je me echt gelukkig wilt maken dan gaan we wandelen in alle vroegte met onze toekomstige ruwhaar teckel op het strand. Of als ik me werkelijk wil ontspannen dan ga ik hardlopen in het bos en daarna appeltaart eten als ontbijt.

Laat jezelf dus ‘zien’ en beschrijf in eenzelfde beeldtaal naar wie je op zoekt bent én wat je verlangen is voor de toekomst. Houd de toon lekker licht en opgeruimd. Als je normaal ook veel grapjes maakt dan kun je dat zeker terug laten komen, maar maak het niet te gemaakt. Remember, de echte verdieping komt live wel als jullie een klik hebben.

Pssst, laat de profieltekst even door iemand checken op spelfouten en vermijd app taal. OMG ik wordt blij van gesellige tsjik op me bank. #afknapper

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *