Magnolia’s Principles of Finding Love #6: Ont-moeten.

Yes, het cafe binnen stappen. Met een bordje op je hoofd: single – looking for love. Dat vergt toch ook wel moed. En wij houden niet van moeten, maar wel van deze moed. Die is goed. #goedemoed.

Dat gezegd hebbende, hierbij wat beschouwingen over het fenomeen ‘first date’. Er zijn hele TV- formats rondom heen gebouwd, filmscripts smullen ervan en er ligt nogal wat lading op. “Hoe was jullie eerste date?” “waar hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet” etc. Dit zijn zomaar wat vragen die regelmatig worden gesteld. Maar wees jezelf. Het is best spannend zo’n eerste live ontmoeting. Bijna niemand is daar echt zichzelf. En we vinden het allemaal wel een hele belangrijke graadmeter. Terwijl het best zo kan zijn dat er wel 23 van dit soort momenten mogen zijn de komende maanden, totdat je jouw heuse Lief treft.

Love at first sight is een heel geromantiseerd beeld.

Wat goed is om te weten is dat relaties die met heftige vonken beginnen maar heel zelden een steady liefdevolle relatie opleveren. Het zijn vaak de beginnetjes van “ik kan niet met en zonder hem”. Het zijn de relaties waar het servies door de kamer vliegt, er veel projectie is (ja maar, in het begin was ze toch helemaal fantastisch), omdat het beeld of de energie van iemand iets invult bij jou. Vandaar dat je ook zo “aan” ging op deze snoet.

Onze filosofie rondom de eerste ontmoeting is, houd het kort, simpel en veilig. Je hele levensverhaal hoeft nog niet gedeeld ter worden. Houd het verleden nog een beetje op afstand. Denk aan een uurtje voor een eerste afspraak. Dus geen diner, maar een kop koffie, wandeling met de hond of een drankje op het terras. Kijk of je neutraal terrein kunt kiezen waar ook meerdere mensen zijn (zonder dat iedereen meeluistert hè?!.. ). Dus niet bij iemand thuis of in een bos waar geen hond is (laat staan andere mensen..). Klinkt wel wat saai he? Dat met die vonken en dat servies klinkt interessanter wellicht. Maar denk nog eens terug aan jouw non- negotiables. Wat stond daar en welke karakter eigenschappen stonden daar bij?

En om je kader nog een beetje te verbreden… waarom geen vriend/vriendin meenemen naar je eerste afspraak? Wel zo gezellig. Wie heeft gezegd dat daten altijd met z’n tweetjes moet en spannend moet zijn? Samen gaan maakt het lichter en fun. Oh ja. Dan nog een belangrijk ding. Wij zijn een grote voorstander van one-person-at-a-time ‘daten’. Hiermee ga je zuinig om met je eigen energie, jij en de ander krijgen de meest eerlijke kans en je voorkomt het welbekende ‘de snoet bij de buren is leuker’-effect. Want onbewust ga je toch vergelijken. Als iemand het al niet moet opnemen tegen je leukste ex of George Clooney.. Kortom, het is al moeilijk genoeg.

Dus ont-moeten. Met een beetje moed.
Veel plezier met je snoet! #eenrijmpjedoetiedereengoed

Pssst. Als hij of zij de kroeg binnenkomt, kijk dan eens met je vriendelijkste ogen die je hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *