Magnolia’s Principles of Finding Love #7: Go Slow and be Safe.

Ga na je eerste date, tenzij je tot in je tenen aversie voelt, altijd voor een tweede ontmoeting. Hier is het ijs al een beetje gebroken, weet je een beetje wat je aan iemand hebt en kun je wat relaxter kennis maken. Maak er een paar uurtjes van als je het aandurft. Nog steeds lekker neutraal terrein maar wel wat mogelijkheid tot heuse gesprekken. Blijf goed voelen of je deze persoon echt heel interessant vindt of dat wellicht het delen/samen dingen doen/iemands interesse vooral hetgeen is waar je op aan gaat.

Go sloooooow. Als een derde date (of wat voor jou goed voelt) ook leuk was, ga dan eens bij elkaar thuis op visite. Nog geen slaapspullen mee. Rustig aan.

Denk nog eens aan de verkering van vroeger. Hoe leuk en spannend was dat toen?!

Liefde laat zich ook wel ‘ontsluieren’. Steeds iets meer van iemand te weten komen, met iemand delen – zowel emotioneel als fysiek. Geniet er eens van om met iemand hand in hand te lopen, of een eerste kus uit te wisselen en de spanning die alleen hiervan al opbouwt. En de glimlach die op je gezicht begint te groeien bij het idee alleen al.

Volg je eigen gevoel, ook al is ‘jouw verkering’ en onze maatschappij daar anders in. Voel je veilig en vertrouwd met alle stapjes die je met iemand neemt. Ga niet verder als het volgende stapje nog niet helemaal goed voelt. Vaak is een beetje afstand of rust daarin een goede graadmeter. Want wist je dat mensen die verliefd zijn dezelfde delen actief hebben in hun brein als mensen die psychotisch zijn? Wanneer ga je voor de eerste keer met elkaar naar bed? Wanneer ontmoet je elkaars kinderen? Wanneer blijft je tandenborstel in de houder staan?

Go slow. And be safe.

#pssst. And enjoy. Deze tijd komt niet meer terug.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *