Magnolia’s Principles of Finding Love #2: Liefde is een werkwoord.

Huh? Wat? Liefde gaat toch vanzelf? Dat stroomt toch gewoon…?

Dit is een veel gemaakte denkfout in de liefde. De mensen die al langer single zijn die weten dat wel. Je Liefste komt niet vanzelf aan je ontbijttafel zitten. Het vraagt in eerste instantie iets van jou. Nadat je goed bij jezelf hebt gecheckt of je er klaar voor bent en een heuse fijne aanvulling voor iemand bent, dan is het tijd om een heel belangrijk project te gaan managen (dat doet toch iedereen tegenwoordig?).

Project “Liefde Centraal”. Maak er tijd voor, neem het serieus. Geef het een heuse plek in je leven. De meest mensen doen het er een beetje bij. Kijken af en toe eens op hun app. En als er dan een leuk iemand bij is, wordt er opeens veel tijd besteed aan chatten, mailen, daten etc. En dat gaat dan vaak weer ten koste van allerlei andere dingen in hun leven. Hollen of stilstaan.

Dus bedenk eens, hoe wil jij het?

Hoeveel ruimte wil jij per dag of per week maken voor het vinden van je Lief. En als je eenmaal met iemand gaat daten, wat is dan eigenlijk fijn voor jou qua frequentie, lengte van de dates of snelheid?

En, dit is eigenlijk het echte huis’werk’. Weet je wel wat je écht wilt? Wat zijn jouw non- negotiables voor jou in een relatie en in jouw toekomstige Lief? Wat is voor jou echt niet onderhandelbaar en wil je niet op inleveren? Wat leuk is bij deze exercitie is om te ontdekken dat we vaak afgaan op uiterlijkheden. Denk aan gewicht, woonplaats, gedeelde passies en ook zo’n veelgenoemde: roken. Vaak zie je dat alleen op uiterlijkheden de zogenaamde bliksem-relaties ontstaan. Heeeel heftig in het begin en met een mega-crash weer over.

Maar dingen als ‘ persoonlijke waardes’ en persoonlijkheid zijn daarin veel lastiger. En dit zijn vaak de succes factoren voor een liefdevolle én blijvende relatie. Dus bedenk eens hoe je wilt dat jullie communicatie is, hoe je je wilt voelen in een relatie, op welk niveau je gesprekken wilt, hoe je samen door iets moeilijks heen komt, hoe je wilt dat hij/zij omgaat met eventuele kinderen – of jullie toekomstige liefdesbaby – of dat je juist geen kinderen wilt.

Dus lieve mensen, aan de bak. Want later als je doodgaat dan passeren niet de momenten van die mega successen op het werk, een top effectief leven of die 1.80 & blonde krullen. Nee, dan passeren de momenten van innige liefde, van jezelf kunnen zijn, van delen, van stralen en van glimmen. Dat zijn de belangrijkste dingen in het leven. Dus zet de Liefde Centraal. Maak er werk van.

En pssst: geniet ervan in de tussentijd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *