Jouw profieltekst. Tips van de expert.

Jezelf presenteren aan potentiële liefdes, dat start bij jouw profieltekst. Maar wat zet je daarin om ervoor te zorgen dat juist jouw droomman of -vrouw wordt aangesproken? Marjolein Diks van Dikscommuniceert – ook wel De Presentatiediva – geeft jou de tools.

Jezelf voorstellen in 500 tekens. Dat is nogal wat. Je zult het short & sweet moeten houden terwijl je tegelijkertijd de interesse van potentiële liefdes wilt wekken. Termen om in je achterhoofd te houden tijdens het typen van dit tekstje zijn: verrassing, focus op de ander, impact en vooral: persoonlijk.

Let’s get personal
Wie zichzelf omschrijft komt al gauw bij de basis uit: naam, werk, woonplaats, en ga zo maar verder. Of er wordt verteld over wat iemand kan en wat diegene allemaal wel niet weet. Aspecten die afstand creëren en waar je jouw toekomstige liefde niet mee aan zult spreken. Een persoonlijke touch maakt het verschil. En dat doe je door je tekst te starten met een statement.

Dat kan iets zijn waar jij als persoon compleet achter staat of juist niet. Zo laat je zien wie je bent en filter je direct de personen eruit die het niet met je eens zijn (handig!). Dit kan verrassen, of juist herkenning opleveren. Beiden zijn perfecte uitgangspunten. Een tip hierbij is om te kijken naar de kruispunten die je in je leven bent tegengekomen waaruit belangrijke beslissing of ideeën zijn ontstaan; welke momenten hebben jou écht geraakt en gemaakt tot wie je bent. Of juist door te kijken naar dingen waar je je scheel aan ergert. Iets irriteert je namelijk niet voor niets: het schuurt met een kwaliteit die voor jou essentieel is. Zo kom je achter jouw belangrijkste waardes.

Een andere manier om tot jouw kern te komen is door te kijken welke eigenschappen overblijven als je alle materiële zaken en abstracte functies weg zou halen. Een voorbeeld: je bent ondernemer. Gaat jouw bedrijf failliet? Dan bén je geen ondernemer meer. Hoe kun je jezelf neerzetten aan de hand van aspecten die nooit van je afgenomen kunnen worden. Om terug te komen op het voorbeeld: stel jezelf de vraag, waarom ben je ooit begonnen met ondernemen?

Daarnaast kun je het hebben over jouw dromen. Als alles mogelijk is, wat zou je dan het liefste willen in de liefde? En nee, dan hebben we het niet over iemand van een bepaalde lengte of haarkleur. Focus op het type persoon dat jij zou willen ontmoeten en pas daar je tekst op aan. En wees daarbij zo specifiek mogelijk. Aan generieke termen heeft niemand wat.

Kortom: authenticiteit laten spreken met de wens om echt te verbinden door een oprecht gevoel, waarde, een gedachte of een wens te delen. En remember: het gaat om jou, niet om wat je denkt dat een ander wilt lezen. Wat wil jij dat de ander vanaf de start van jou weet. Wees eerlijk, puur en oprecht toe naar jezelf en de ander, vanaf het begin.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *