Love Story: Dus dit is liefde.

Dit keer gingen we in gesprek met Chris Hassing over zijn reis naar de liefde. En een reis was het, want het liet even op zich wachten. Aan relaties geen gebrek, maar het échte gevoel bleef uit. Lees mee met zijn verhaal; hoogtepunten, dieptepunten en uiteindelijk dan toch de happy ending waar we allemaal voor gaan. Toch?

Waar blijft het gevoel?
Op 18-jarige leeftijd kreeg Chris zijn eerste relatie. Gedurende twee jaar bleef hij met haar. Waar zij al die tijd tot over haar oren verliefd was, kwam bij hem steeds meer het besef dat de relatie meer tot de categorie ‘broer-zus- behoorde. On to the next. Na anderhalf jaar ontmoette hij een andere vrouw op de kermis. Giechelend en flirtend zag hij haar overal waar hij was. Herkenbaar, right? Na slechts een week was het ‘aan’ en een aantal jaar later klonken zelfs de trouwbellen. En Chris? Die vond het allemaal wel prima. Ergens knaagde het bij hem wel dat het verliefde gevoel wederom uitbleef, maar wat je niet kent, kun je ook niet typeren. Misschien was dit het wel?

Huisje, boompje..
Het verhaal gaat verder. Na huisje en boompje mistte traditioneel gezien nog het beestje. Beiden wilden graag kinderen, dus zo gezegd, zo gedaan. Met succes leek het; het was raak en tijdens de doktersafspraak bleek dat er zelfs een tweeling op komst was. Even schakelen, maar hartstikke welkom. Maar toen het stel voor de 20-weken echo wederom bij de dokter kwam, bleek dat een van de tweeling geen hartslag meer had. En waar het bij eeneiige tweelingen zo is dat als de een medische problemen heeft, de ander het veelal ook heeft of krijgt, verloren ze beide kinderen. Een emotionele tijd, waarin het voelde alsof de grond onder hun voeten wegzakte.

Waar het stel niet op de natuurlijk wijze zwanger kon worden met het medische traject van dien én zij daarbovenop nog eens een miskraam kregen, was er spanning ontstaan. Ondanks de slechte sfeer bleef de kinderwens bestaan, een tweede poging werd gedaan én een gezonde jongen werd geboren. Liefde voor hem was er te over. Is het dan nu tijd voor de happy ending? Helaas gaat het verhaal verder.

Zou het dan toch?
Na twee jaar kwam hij op werk in contact met een jeugdvriendin, Desiree. Mooi, lief, zorgzaam, verzorgd, elegant en welbespraakt; alles wat hij maar kon wensen in een vrouw. Na ruim een jaar contact te hebben gehad, zonder daar enige actie aan te verbinden – hij was immers nog steeds getrouwd – ging hij bij zelfzelf na: is dit het nou? Is dit het leven wat ik wil leiden? Aan de ene kant was daar zijn zoontje, een huis samen en een goed leven. Aan de andere kant maakte Desiree gevoelens in hem los. Nog nooit had hij zo’n sterke drang gehad om bij iemand te willen zijn. Hij kon niet anders dan de vragen die hij zichzelf stelde met ‘nee’ te beantwoorden en maakte de moeilijke beslissing om voor geluk te kiezen. Achteraf gezien was dit de juiste beslissing, achteraf bleek dat zijn vrouw bleek in dezelfde situatie zat. Ook zij had in de tussentijd een ander persoon ontmoet waar zij mee wilde zijn.

Inmiddels is dit alweer meerdere jaren geleden dat Chris een relatie kreeg met Desiree en de twee zijn al twee jaar officieel man en vrouw. De liefde en verliefdheid? Dat bleek dus toch te bestaan en is er nog steeds. Elke dag. En dat gevoel, dat gunt Chris iedereen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *