Love Story: from friends to lovers, maar dan zeven jaar later.

Een dochter die vernoemd is naar zijn vrouw, maar níét de moeder is. Klinkt ingewikkeld he? In dit artikel duiken we dieper in de bijzondere Love Story van presentator Mark Schaaf, die je onder andere kunt kennen van Shownieuws én natuurlijk de Magnolia video’s. De impressie die Charlie op hem maakte toen zij 13 jaar geleden beiden werkten in de Amsterdamse club Jimmy Woo zorgde ervoor dat de dochter die hij kreeg met zijn eerste vrouw dezelfde naam kreeg. Over een goede indruk gesproken. Jaren later en beiden single, kwamen ze elkaar weer tegen en besloten ze: we gaan met elkaar, en gaan nooit meer uit elkaar.

‘Sucker for love’
Zo beschrijft Mark zichzelf. Vanaf dat hij 17 jaar oud was, is hij continu van relatie naar relatie gehopt. Verliefd worden ging voor hem altijd snel. Daar kon slechts één aspect voor zorgen; iets in haar uiterlijk, haar humor, een overtuiging, of tomeloze passie voor wat ze deed. Daarentegen was er altijd ook één minder leuk aspect, maar dat zou nog wel veranderen toch? De verliefdheid won het altijd. Dat het zo niet werkt werd keer op keer duidelijk, maar het echte besef kwam pas toen hij een relatie kreeg met zijn huidige vrouw. Zijn grote liefde. Zijn eindvrouw.

Hoe moet het dan wel?
Wanneer we vragen naar hoe Mark zijn vroegere liefdesleven zou omschrijven komen de woorden plezier, passie, vertrouwen en trouwheid, en verdriet in hem op. Bij zijn huidige vrouw Charlie worden twee belangrijk begrippen aan het lijstje toegevoegd: jezelf kunnen zijn en elkaar heel veel gunnen. Hierdoor weet hij dat zij voor hem de ware is. Beiden hebben in elkaar iemand gevonden waarbij zij hun meest pure zelf kunnen zijn. En als je tegen die persoon aanloopt, dan ‘voel’ je dat het goed zit volgens Mark. Dat het klopt. Daarnaast gaat het om elkaar heel veel gunnen. Als beiden individueel al van elkaar gelukkig zijn, stijgt het naar het grootste geluk wanneer je samen bent.

Grote Charlie & kleine Charlie
Tussen de kortstondige relaties en het liefdesgeluk, missen we nog een hoofdstuk waarbij we terugkomen op de verwarrende inleiding. Een paar jaar geleden leek het dan toch raak te zijn toen Mark een relatie kreeg met zangeres Jennie Lena. Met haar kreeg hij ook dochter, die – niet toevallig – dus ook Charlie heet, net als zijn huidige vrouw. Toen de naam gekozen moest worden, werd logischerwijs gedacht aan de namen van alle personen die zij in hun leven waren tegengekomen. Toen de naam Charlie ter sprake kwam, kon het niet anders dan dat deze naam bij Mark een goed gevoel opleverde. Zijn beste vriendin van 13 jaar terug had namelijk dezelfde naam. Dit werd ‘em. Helaas hield de relatie geen stand, en maakte Mark de meest moeilijke keuze van zijn leven om voor zichzelf te kiezen en weg te gaan bij zijn ex.

Over naar hoe hij en zijn vroegere beste vriendin elkaar terugvonden. Bij ons kwam direct de vraag op; waarom werd het toentertijd dan niets? Mark had haar naar eigen zeggen altijd al een kanjer gevonden en met elkaar flirten en grappen maken gebeurde regelmatig. Maar waar beiden gedurende die tijd relaties hadden én trouw zijn hoog in het vaandel hebben staan, werden de echte ‘moves’ achterwegen gelaten en verloren zij elkaar uiteindelijk uit het oog. Tot het jubileum van hun huidige werkgever, de Amsterdamse club Jimmy Woo. De band die ze hadden en het feit dat ze single waren zorgde ervoor dat de vlam in een keer overspatte. Voor Mark gold; dezelfde blinde verliefdheid zoals hij altijd had gehad, maar zónder dat ene minder leuke aspect waarvan hij hoopte dat het wel goed zou komen. Hij wist exact wie en hoe ze was en wist; dit gaat nooit meer over. En daar is hij nu – ruim vijf jaar en twee kinderen later – nog steeds van overtuigd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *