He-le-maal klaar met swipen? Datingapp Magnolia matcht op basis van de wetenschap

Magnolia is mogelijk de oplossing voor iedereen die helemaal klaar is met ‘oppervlakkige’ datingapps.

Leuk nieuws voor iedereen die klaar is met single zijn, maar ook geen zin (meer) heeft om oppervlakkig te blijven swipen: er is een nieuwe datingapp – of eigenlijk liefdesapp – die daar een einde aan zou moeten maken. Meet Magnolia! Matches worden op deze app niet gemaakt aan de hand van foto’s en een ‘geinige’ pick-up line, maar op basis van de wetenschap. Dát klinkt goed!

Gebruik je Magnolia, word je dus gematcht op basis van de wetenschap. De makers van de app hebben gekeken naar datgene waarop de liefde is gebaseerd: een unieke combinatie van persoonlijkheden, het innerlijk. En dat is precies de basis van Magnolia. Tijdens het aanmaken van je profiel gaat het niet alleen om een paar leuke foto’s uploaden en een kort, maar krachtig bio’tje tikken; je gaat écht aan de slag met een vragenlijst. Een uitgebreide vragenlijst, that is.

Deze vragenlijst is niet zomaar een lijstje random vragen, het is een bewezen profile-builder op basis van het Hexaco-model. De makers van Magnolia hebben hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt met wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze lijst is samengesteld om zo niet alleen jouw persoonlijkheid in kaart te brengen, maar ook die van jouw ideale lover. Het algoritme gaat vervolgens met die info aan de slag om profielen aan elkaar te matchen. Elke dag worden er drie matches aan je voorgesteld, waarbij je ervan uit kunt gaan dat deze het karakter hebben waar jij naar zoekt (en natuurlijk andersom).

Natuurlijk betekent dat niet dat er achter elke match een potentiële liefde van je leven schuilt, want ja, het oog wil ook wat. Nog steeds. Maar ook over de daaropvolgende ‘selectieprocedure’ is goed nagedacht. Komt ‘ie:

  • Er worden dus ‘maar’ drie matches per dag aan je voorgesteld, zodat je echt even de tijd kunt nemen om de profielen te bekijken. Op het gebied van persoonlijkheid weet je dan al dat het goed zit, maar hoe zit het met de foto’s en het profieltekstje? Ook belangrijk!
  • Heb je iemand gespot waarvan je het uiterlijk ook nog leuk vindt? Dan kun je in de app aangeven dat je een oogje op deze persoon hebt. Toepasselijk: dit doe je door op het icoontje in de vorm van een oog te klikken. Leuk!
  • Vindt de ander jou ook leuk? Dan kun je zien hoe compatible jullie precies zijn door de scores te bekijken. Ook opent dan de gespreksfunctie, zodat jullie met elkaar kunnen praten én uiteindelijk – laten we hopen – iets leuks af kunnen spreken.

Is dit dan dé manier om het vinden van een partner net een stukje doeltreffender te maken? I mean, dat eindeloze swipen levert vaker niets dan iets op, toch? Ik ga het in ieder geval uitproberen! Jij ook?

Dit is een artikel van Cosmopolitan.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *