De 1e dimensie van persoonlijkheid; integriteit

Magnolia’s matchingsproces is bijzonder te noemen. Wij gaan namelijk verder dan het swipen aan de hand van het uiterlijk en een kort profieltekstje. Wij brengen jouw persoonlijkheid in kaart en die van jouw ideale liefde middels een wetenschappelijk algoritme op basis van het HEXACO-model. Zo kom je in onze app in contact met andere singles die écht bij je passen. En alleen die. Tijd om dieper in het HEXACO-model te duiken met als eerste dimensie; integriteit.

Bij integriteit wordt simpel gezegd gemeten in hoeverre jij bereid bent om anderen te manipuleren voor eigen gewin. Klinkt heftig, maar valt mee. Lees maar verder. Hieronder leggen we een hoge en lage score uit, maar let wel; dit zijn de extremen.

De lage score

Scoor je laag op integriteit, dan stel jij in veel situaties je eigen belang voorop. Singles die lager scoren op deze dimensie zijn bijvoorbeeld diegene die op zakelijk gebied een onderhandeling naar hun eigen hand (proberen te) zetten. En wordt er privé iets verdeeld, dan vind je het belangrijk dat de uitkomst positief uitpakt voor jezelf. En daar doe je dan ook je best voor. Je gooit alles in de strijd om iets van anderen gedaan te krijgen, zodat jij krijgt (wat jij vindt) dat jij verdient. Ook vind je het belangrijk hoe je voorkomt bij anderen. Vind je het fijn als anderen denken dat jij status hebt? Koop je bijvoorbeeld dure merkkleding en sieraden om jouw succes te tonen? Dan kun je een lage score bij deze dimensie verwachten.

Een hoge score

Bij een hoge score is het precies omgedraaid. Je hecht veel waarde aan eerlijkheid en groepsbelangen. Je vindt het helemaal niet erg als anderen beter af zijn dat jijzelf en bent eerder bereid om dingen af te staan, dan om die zelf op te eisen. Ook zul je nooit slijmen bij iemand die veel status of macht heeft – de eerdergenoemde merkkleding of het tonen van welgesteldheid doen jou niets. Dit zijn dan ook direct de personen die begaan zijn met de gehele mensheid en hun toekomst. Jouw individuele visie en gewin? Daar draait het voor jou niet om. De keerzijde van de medaille is dus dat je jezelf en jouw belangen (te veel) wegcijfert; je geeft anderen de ruimte, en of zij dat verdienen is up for discussion. Singles met een hoge score verwachten deze insteek ook van anderen waardoor zij soms ietwat (te) goedgelovig zijn.

Wat zegt de wetenschap nog meer over integriteit?

Deze dimensie is van de zes degene die gedurende jouw leven de grootste verandering maakt.

De meeste personen worden naar mate ze ouder worden ook steeds meer integer.

Het is dus geen wonder dat de meeste criminaliteit plaatsvindt bij personen tussen de 15 en 25 jaar oud. Ook leuk om te weten? Mannen scoren over het algemeen een halve standaarddeviatie lager op deze dimensie dan vrouwen – en dat is best een groot verschil. Maar wanneer beiden geslachten rond de 60 of 70 jaar oud zijn, is dit niveau veelal gelijk.

Waar kies jij voor?

Integriteit is een samen met ‘openheid voor ervaringen’ de dimensie, een belangrijke wanneer het gaat om het creëren van goede liefdesmatches. Dit komt omdat het een directe link legt naar jouw waarden en politieke overtuiging, wat – als dit teveel verschilt – veelal een dealbreaker kan zijn. Je ziet dan ook dat veel personen kiezen om om te gaan met anderen die een vergelijkbare score zouden hebben. Iets om over na te denken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *