Liefde overwint alles.

Denk jij dat jij precies weet hoe jouw grote liefde eruit ziet en waar zij/hij woont? Nou? Zeg eens eerlijk?

Natuurlijk hopen we allemaal dat onze nieuwe buurman/vrouw die ene lieve leuke knapperd is – die toevallig ook nog single is.. Of dat die nieuwe collega op werk, zij met die mooie lach en leuke kuiltjes, jouw ware liefde is.

Maar zo gaat het niet altijd. Sterker nog, zo gaat het vaker niet dan wel. Anders was je hier niet, bij Magnolia. De natuurlijkheid waarmee je mensen tegenkomt die óók nog eens op zoek zijn naar de liefde in hun leven is kleiner wanneer je ouder wordt.
… En de kans dat deze persoon precies is zoals je altijd in je hoofd had én nog eens op steenworp afstand woont is zo mogelijk nog kleiner.

Liefde is soms iets onvoorstelbaars en onvoorspelbaars. Dat weten wij als geen ander. En toch hebben wij een bewezen algoritme onder deze mooie app liggen die kan voorspellen of er een duurzame relatie mogelijk is tussen twee mensen. En…deze matcht niet op uiterlijke kenmerken of op reisafstand (dit laatste kun je uiteraard wel aangeven).

WAT?! “Maar ik wil echt een man die langer is dan ik.” “Ik weet echt zeker dat ik op blond val”. “Ik wil echt niet dat mijn geliefde buiten mijn woonplaats woont”. Ja lieve mensen, dat snappen we. Echter blijkt dat dit altijd minder belangrijk is wanneer er sprake is van een oprechte match. Dan vallen sommige dingen weg en komen andere (belangrijkere) dingen naar voren.

We horen zo vaak, “het was niet mijn type – maar het voelt zo goed – ik ben blij dat ik even verder heb gekeken.”

En dat komt echt doordat een duurzame relatie zich kenmerkt door hetgeen in iemands persoonlijkheid zit. Daarom hoor je op begrafenissen ook nooit: ‘zijn 1,89m is iets wat we echt nooit zullen vergeten’. Nee, het is iemands warmte, humor, loyaliteit, flexibiliteit, vrolijkheid etc. wat echt van belang is in het leven.

Onze visie is dus ook: Vind (eerst) je Liefde. En laat de kans op dat Vinden zo groot mogelijk zijn. Grenzeloos. Vanuit dat gevoel van liefde kunnen jullie samen gaan kijken naar de ‘praktische kant’ (afstand, lengte, kinderen etc). Vanuit dit gevoel, dit verbond samen, kun je soms meer aan (en ruimer kijken) dan je nu voor mogelijk houdt.

Want wat nou als jouw droomman/vrouw 8 cm korter is dan jij? Wat als jouw ideale vrouw/man rookt? Wat als hij/ze 80 km van je af woont? Nu ‘denk’ je: no way. Maar straks voel je wellicht: mijn point of view is veranderd. Of ik wil zelf iets veranderen, want dat voelt gewoon goed. Okay, lengte veranderen is lastig, maar roken / gezonde levensstijl, woonplaats – alles is mogelijk. Dus denk ruim, zet je reisafstand op ‘grenzeloos’ en zet je ideale uiterlijk even opzij. Geef liefde de ruimte. Geef het een kans.

“Liefde overwint alles. En is Liefde niet waar het om draait?”

Magnolia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *