“Het voelde voor ons allebei als thuiskomen”

“Magnolia staat nog in de kinderschoenen, waardoor een paar dingen nog beter kunnen, maar ik vind het een heel goed initiatief”, zegt Richard (42). Hij kwam de app bij toeval tegen op internet en raakte nieuwsgierig.

Swipen puur op een foto

“Ik ben helemaal niet van de datingapps, swipen en afwachten of er iemand ooit reageert. En als er al gereageerd wordt bij een crush, dan is niet aan mij besteed. Bovendien leg ik makkelijker contact in het gewone dagelijkse leven. Maar in dit geval dacht ik: hé, dit lijkt anders. De lange vragenlijst vooraf maakt het lastiger en kost meer moeite waardoor je andere mensen aantrekt. Je filtert al veel ‘shit’ weg. En je kunt het zeven dagen gratis proberen, dus ik dacht: waarom niet?”

Liefde van mijn leven?

“Zelf ben ik heel vrij en open en dat merkte ik ook aan de mensen die ik op magnolia zag. Al waren er in het begin nog niet zoveel mensen van mijn leeftijd die meededen. Tot ik van een vrouw een berichtje kreeg. We raakten in gesprek en het voelde meteen alsof we elkaar al ons hele leven kenden. Ik was er niet op uit om de liefde van mijn leven te ontmoeten, maar zo voelde het wel. We spraken een paar keer af en voor ons allebei was dat als thuiskomen.”

Liefde op afstand

Er is maar een probleem: de afstand. “Liefde is onbegrensd, dat snap ik, maar in de praktijk speelt afstand wel degelijk een rol. Zeker als je kinderen hebt, werk, een eigen leven. Maar ook al is het praktisch voor ons heel lastig om een relatie op te bouwen, het zijn wel mensen zoals zij die ik om me heen wil hebben. We kunnen alles naar elkaar uitspreken. In alle openheid en vrijheid is zo een echte verbinding ontstaan. We appen bijna iedere dag en zijn er oké mee met hoe het nu gaat.”

Gelukkig mens

“Ik ben een gelukkig mens, niet behoeftig. Niks moet en alles mag. Daar heb ik een lange weg voor afgelegd. Ik besef heel goed waar ik vandaan kom en waar ik nu sta. Alle dingen die zijn gebeurd, hebben me verrijkt. Ik was altijd aan het afstemmen op de ander en wat die nodig had. Niet op wat ik zelf nodig had. Dat is nu helemaal anders. Zoals ik in mijn werk eigenwijs ben en niet klakkeloos achter een opdrachtgever aanloop, zo doe ik dat privé ook niet meer. Ik wil mezelf en de ander op waarde schatten en behandelen.”

Magnolia heeft hij nog steeds op zijn telefoon. “De app verdient meer aandacht en meer mensen die meedoen. Maar misschien is afstand en leeftijdscategorie toch een goed filter om toe te passen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *