“Ik hoef me bij hem niet anders voor te doen, dit klopt gewoon”

‘Ik geloof er niet meer in, het werkt toch niet.’ Met die gedachte stond Maria (36) op het punt om de Magnolia-app na een paar weken weer van haar telefoon te gooien. Tot ze iemand op de app zag die haar aandacht trok. “Op mijn werk liet ik een collega ‘de mannen van vandaag’ zien. ‘Deze vind ik wel leuk’, zei ik tegen haar. ‘Maar hij is wel acht jaar ouder.’ “Gewoon doen”, zei die collega. “Je hoeft er toch niet meteen mee te trouwen.”

De Zeven Sluiers
Een superadvies, zo bleek al snel. “We hadden meteen een heel leuk contact en dat leidde tot een wederzijdse match. Tijdens onze eerste ontmoeting hebben we twee uur in de stromende regen gewandeld. Ik liep erbij als een verzopen katje en dacht: als je me zo nog steeds leuk vindt, dan wil ik wel meer van je weten. Maria en haar match deelden al snel veel met elkaar. Na het nodige appen, bellen en de tweede ontmoeting besloten ze samen het pad van de Zeven Sluiers* op te gaan. En zo te onderzoeken of er echt meer in zit.

Ik voel me naakt met al mijn kleren aan
“Het is enorm genieten”, zegt Maria met stralende ogen. “We voelen allebei dat het zo bijzonder is wat er tussen ons groeit. Dat verdient ook echt een langzame, zorgvuldige en respectvolle aanpak als met de Zeven Sluiers. Als je in de eerste sluier alleen elkaars handen en gezicht aanraakt, dan geeft dat heel veel ruimte om heel goed te voelen. Wij ervaarden ook al snel dat het niet zou kloppen om sneller te gaan. Het is zo’n ander veld waar je je in begeeft. Ik kan me naakt voelen met al mijn kleren aan.”

Dit klopt
“We zijn net begonnen met de tweede sluier. Maar wat we nu al in die eerste sluier samen hebben opgebouwd, dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt. We zijn met iets bezig wat in onze cultuur nog niet gewoon is. Ik kan er met mijn verstand vaak niet bij wat er allemaal gebeurt. Je hart begint te spreken in alle kleuren. Na zes jaar single te zijn geweest, voel ik nu heel sterk als we bij elkaar zijn: dit klopt. Ik hoef me bij hem niet anders voor te doen. Ik voel dat hij het echt meent met mij.”

Dit gun ik iedereen
“We hebben het geluk dat we dicht bij elkaar wonen, daardoor kunnen we elkaar vaak zien. En heel bijzonder: hij blijkt al twintig jaar als externe consultant te werken bij dezelfde organisatie als waar ik werk. Als we elkaar tijdens het werk waren tegengekomen, had ik waarschijnlijk alleen maar gedacht: aardige man’. Meer niet. Maar het algoritme van Magnolia zag wel dat er meer was. Ik zou mijn single vriendinnen het liefst allemaal op Magnolia willen zetten”, lacht Maria. “En ik gun ze het ontsluieren en de magie die je daarmee samen ontketent.”

 

* Wil je meer weten over het pad van de Zeven Sluiers? Op de Vallei site lees je er meer over. Reinoud Eleveld en Isabel Timmers schreven er ook een boekje over: De Zeven Sluiers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *