De eerste ontmoeting. Tips van de expert.

In de vorige blog, gaf Marjolein Diks van Dikscommuniceert haar tips over het schrijven van je profieltekst. Nu gaan we een stap verder. Je tekst sloeg aan en jullie hebben een connectie op Magnolia. Tijd voor de o-zo spannende eerste date. Wist je dat je helemaal niet zenuwachtig hoeft te zijn hiervoor? Some things to keep in the back of your head!

No need to prep
Bij alles wat spannend is, zoeken veel van ons naar controle. Moet je een presentatie geven voor werk? Dan uit dit zich vaak in oefenen, oefenen, en nog eens oefenen. Veel singles proberen dit door te trekken als het aankomt op daten door in te beelden hoe de date zal verlopen. Ze bedenken van tevoren onderwerpen waar zij het over willen hebben en stellen een vragenlijsten voor de ander op. Is dit de beste manier? Not completely. Natuurlijk kun je wat onderwerpen bedenken waar je op terug kunt vallen voor als het gesprek ietwat stroef loopt. En vragen waar je sowieso antwoord op wilt voordat je kunt beslissen of hij of zij het voor jou is kunnen uiteraard gesteld worden, maar uiteindelijk loopt (bijna) niets in het leven zoals je je had verbeeld. En dat is soms juist het leuke. Externe aspecten zijn niet te voorzien. En waar jij geen controle op hebt, daar hoef je je toch ook niet druk om te maken? Daarnaast ken jij je eigen leven het beste. Komt werk ter sprake? Jij weet wat je doet, hoe je het doet, en wat je leuk vindt. Als je jouw verhalen gaat oefenen, dan is de kans juist extra aanwezig dat het er kunstmatig uitkomt wat afstand creëert. Zoals Marjolein zegt: “als je kunt praten en ademhalen, dan kun je ook een gesprek voeren”.

100% perfectie bestaat niet
Precies zoals de titel zegt. Een ander aspect om jouw zenuwen voor een eerste date in bedwang te houden is om te bedenken dat de eerste date, jij en hij of zij helemaal niet perfect hoeft te zijn. Temper jouw verwachtingen, dan ga je waarschijnlijk al heel anders de  date in. Verprutsen mag gewoon. Uiteindelijk levert dit alleen maar leuke gespreksstof op 😉 Remember: jouw meest leuke versie is de authentieke versie. Jij mag zijn wie je bent. Heb daar vertrouwen in. Uiteindelijk ontmoet je je potentiële liefde, om elkaar beter te leren kennen en als de connectie er is, zal de tijd het leren. Iemand die jou precies kan hebben en leuk vindt zoals je bent. Dát is toch waar we voor gaan? 100% inzet. Niet 100% perfectie.

Kort gezegd: it’s all about your mindset. Stap je op je date af met deze tips in je achterhoofd? Grote kans dat je al heel wat relaxter bent. Het enige dat je echt helpt bij het in bedwang houden van zenuwen is; je ademhaling. Adem in en adem uit en probeer zo veel mogelijk naar je onderbuik te ademen. En sta je nou toch te trillen? Benoem jouw gevoel naar de ander, dat haalt de spanning van de situatie. Waarschijnlijk is hij of zij ook nerveus. Herkenning staat gelijk aan contact.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *